SİYASET 19.03.2026 - 02:12

Bakan Gürlek'ten Özgür Özel'in Mal Varlığı İddialarına Yanıt: Dava Yolda

Adalet Bakanı Akın Gürlek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in mal varlığı iddialarına yanıt verdi. Gürlek, 4 taşınmazı olduğunu belirterek, Özel hakkında manevi tazminat davası açacağını duyurdu ve tapu kayıtlarını paylaştı.

Bakan Gürlek'ten Özgür Özel'in Mal Varlığı İddialarına Yanıt: Dava Yolda

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında ortaya attığı mal varlığı iddiaları, siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı. Özel'in açıklamalarının ardından Bakan Gürlek'ten hızlı bir yalanlama ve detaylı bir açıklama geldi.

Bakan Gürlek'ten İddialara Detaylı Yanıt ve Mal Varlığı Açıklaması

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamanın ardından kameralar karşısına geçerek mal varlığına ilişkin iddiaları detaylıca yanıtladı. Gürlek, mal varlığı beyanında 4 adet taşınmazı bulunduğunu ve bunların değerlerinin de açıkça belirli olduğunu ifade etti. Özellikle Tuzla'daki taşınmazının değerine değinen Bakan Gürlek, bu mülkün iddia edildiği gibi 30 milyon lira değil, 3-4 milyon lira civarında bir değere sahip olduğunu belirtti.

Bakan Gürlek, Özgür Özel'in bu çıkışının amacının, kamuoyunda "asrın yolsuzluğu davası" olarak bilinen yargı sürecini perdelemek olduğunu öne sürdü.

Manevi Tazminat Süreci Başlatılıyor

Konuya ilişkin hukuki adımlar atacaklarını dile getiren Adalet Bakanı Gürlek, "Benim veremeyecek hesabım yok." diyerek net bir duruş sergiledi. Gürlek, bugün itibarıyla Özgür Özel hakkında manevi tazminat davası açacaklarını duyurdu. Bu durumun Özgür Özel'in "son dakika çırpınışları" olduğunu vurgulayan Bakan, meseleyi yüce Türk milletinin takdirine bıraktığını söyledi.

Ayrıca Bakan Gürlek, kendi üzerine kayıtlı taşınmazlara ait tapu kayıtlarını da kamuoyuyla paylaştı.

Kamuoyunda Özür Beklentisi

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in iddiaları yalanlaması ve tapu kayıtlarını paylaşması üzerine, kamuoyunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu. Sosyal medyada ve çeşitli mecralarda, Özel'in Bakan Gürlek'ten özür dilemesi yönünde çağrıların arttığı gözlemleniyor.

Sıradaki Haber Yükleniyor...

antalya escort

bodrum escort