TBMM’de kanun teklifi kabul edildi

» GÜNDEM » TBMM’de kanun teklifi kabul edildi

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin adını İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştiren ve Bursa Mudanya Üniversitesi’nin kurulmasına ilişkin …

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin adını İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştiren ve Bursa Mudanya Üniversitesi’nin kurulmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

ANKARA (İGFA) – AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve 24 Milletvekilinin Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporunun görüşmeleri TBMM’de yapıldı. Söz konusu Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun kabul ettiği teklif TBMM’de de kabul edilerek kanunlaştı.

Buna göre, “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi” ibareleri “İstanbul Topkapı Üniversitesi” şeklinde değiştirildi.

Bursa Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kamu tüzel kişiliğine sahip “Mudanya Üniversitesi” adıyla Bursa’da bir vakıf üniversitesi kurulması da netleşmiş oldu. Üniversite bünyesinde Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Meslek Yüksekokulu’ndan oluştu.

Söz konusu kanunun teklifinin muhalefet şerhinde, “Kurulmak istenen Bursa Mudanya Üniversitesi’nin binalarında da Belediye ve Kaymakamlık tarafından imar mevzuatına aykırılık tespit edildiği, imar sorunu bulunan bir üniversiteye kuruluş izni verilemeyeceği” ile “Ticarethane mantığıyla kar amacıyla kurulan üniversitelerin bilim üretmesinin mümkün değildir” ifadeleri yer aldı. Muhalefet şerhine, Afyonkarahisar’dan Burcu Köksal, Hatay’dan Serkan Topal, Ankara’dan Yıldırım Kaya, Muğla’dan Suat Özcan, Yozgat’tan Ali Keven imza attı.