2018 Hizmetli Ve Memur Maaşlarında Son Durum

» EKONOMİ » 2018 Hizmetli Ve Memur Maaşlarında Son Durum

Hizmetli, Memur, Maaş Durumları İlk olarak maaş hesaplanırken derece, sınıf ve kademe olarak maaş hesaplaması yapılmaktadır. Hizmetliler Yardımcı Hizmetler kadrosunda bulunmaktadırlar. En az ilkokul mezunu hizmetli 13’üncü dereceden göreve başlar. Lise, üniversite eğitimine göre maaş tutarı değişiklilik gösterebilmektedir. Hizmetli eğer evli ise eş yardımı, çocuğu var ise çocuk yardımı da almaktadır. Bu etkenlerde maaşı değiştiren, […]

Hizmetli, Memur, Maaş Durumları

İlk olarak maaş hesaplanırken derece, sınıf ve kademe olarak maaş hesaplaması yapılmaktadır. Hizmetliler Yardımcı Hizmetler kadrosunda bulunmaktadırlar. En az ilkokul mezunu hizmetli 13’üncü dereceden göreve başlar. Lise, üniversite eğitimine göre maaş tutarı değişiklilik gösterebilmektedir. Hizmetli eğer evli ise eş yardımı, çocuğu var ise çocuk yardımı da almaktadır. Bu etkenlerde maaşı değiştiren, arttıran etkenlerdendir. Maaş farklılıklarının diğer bir nedeni de kurumlar arasındaki maaşların eşit olmamasıdır. Örnek verecek olursak Bakanlıklar da görev yapan bir hizmetli ile İl Özel İdaresinde görev yapan hizmetli aynı oranda maaş almazlar. Hizmetli maaşı yönünden o sebeple çalışılan kurum ve eğitim, eş durumu vb.. etkenler bildirildiğinde net bir rakam ortaya konulabilmektedir.

Ortalama Hizmetli Maaşları

Günümüzde yapılan istatistiklere göre ortalama hizmetli maaşı 2,800 TL civarında bulunmaktadır. Maaşa her yıl ocak ve temmuz aylarında yapılmaktadır. Memur maaş zammı toplu sözleşme ile 2 yıl olarak toplu sözleşme ile hesaplanmaktadır. Yapılan sözleşmeye göre bu maaş zammına enflasyon zammı da duruma göre eklenebilmektedir. Diğer memur sınıfları da maaş zammı hesaplanırken aynı sınıflandırma zammı ile maaş zammı almaktadırlar. Toplu sözleşme zammı tüm memurları kapsamaktadır. Genel İdare Hizmetlerinde görev yapan bir memur ile Yardımcı Hizmetler sınıfında görev yapan bir hizmetli aynı zam oranında zam almaktadırlar.

2018 Yılında Hizmetli Maaşları

Ortalama olarak hizmetli maaşını 2.800 TL olarak sınıflandıracak olursak ve imzalanan toplu sözleşmeye göre 2018 yılı ilk bölümde ilk 6 ay için %4 ve ikinci bölüm olan 6 aylık dönemde ise %3,5 olarak zam yapılacaktır. Bu zamlarla birlikte hesaplandığında 2018 yılı ocak ayı için % 4 zam yapıldığında 2.912 TL ve ikinci bölümde yapılan % 3,5 zam ile temmuz ayından itibaren 3.013 TL’ye yükselecektir. Böylelikle 2018 yılının ikinci bölümü olan temmuz ayından itibaren yapacağınız hizmet ve görev karşılığında aylık maaş tutarınız 3.000 TL’nin üzerine çıkacaktır. Bu maaşa eş yardımı, çocuk yardımı ve derece kıdem faktörleri eklendiğinde maaş da farklılıklar gösterebilecektir.