Cumhurbaşkanı Erdoğan: "BAE ile 50 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz"
Antalya'da 989 vatandaş tahliye edildi
13.02.2024 - Salı 22:11
İçişleri Bakanın Yerlikaya Antalya'da 989 vatandaşın tahliye edildiğini ve 20 milyon lira acil yardım gönderildiğini söyledi.
ANTALYA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da selden etkilenen 989 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından ise Antalya, Burdur ve Isparta için ‘Turuncu Uyarı’ yapıldı.
Afetin yaşandığı ilk andan itibaren çalışmaların başlatıldığını belirten Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
“Antalya’da yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selle mücadele için bölgede an itibarıyla 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildi. 989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 3 ilimizde: Antalya, Burdur ve Isparta ‘turuncu uyarı’ verdi. Vatandaşlarımızdan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın uyarılarını an be an takip etmelerini önemle rica ediyorum. Antalya’mıza ve selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun.”
Balıkesir’den sokak hayvanlarına sıcak yuva
Kocaeli İzmit Sanat Akademisi Fransa’da ödül aldı
Erzurumlu hayırseverlerden gönüllü yardım seferberliği
Manisa'da kitap bağışı çağrısı
Nasdaq Verafin, Küresel Dolandırıcılıkla Mücadele İttifakı'na (GASA) katıldı
Muğla Milas soğuk kış günlerinde vatandaşın yanında
Düzce'de 4. sınıf öğrencilerine yönelik izleme çalışması değerlendirildi
Kütahya’da şehidin adı ortaokulda nesiller boyu yaşatılacak
İzmit'te 'halk et' yüzleri güldürürken, 'askıda et' desteği sürüyor
Filede Osmangazi Belediyespor rüzgarı