TCG Anadolu’da art arda uçuşlar... Bayraktar'lar deniz ufkuna kanat açıldı!
Türkiye-İran cerrahi iş birliği güçleniyor
11.05.2025 - Pazar 14:43
Prof. Dr. Serkan Durdu ve Doç. Dr. Fatih Gümüş, Tahran’da minimal invaziv cerrahiyi anlatırken, canlı yayın ameliyatla bilgi paylaşımını taçlandırdı.
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye ile İran arasındaki bilimsel iş birliklerine bir yenisi daha eklendi. Memorial Ankara Hastanesi'nden Prof. Dr. Serkan Durdu ve Doç. Dr. Fatih Gümüş, Tahran'da düzenlenen 10. Uluslararası Katılımlı Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Kongresi'ne, kongre başkanı Dr. Saeed Hoseini’nin özel davetiyle katılarak Türkiye’yi başarıyla temsil etti.
İran’ın önde gelen kalp merkezlerinden Shahid Rajaie Heart Center ev sahipliğinde gerçekleşen ve bölgenin en prestijli bilimsel etkinliklerinden biri olarak gösterilen kongre, İranlı üst düzey cerrahlar, kardiyologlar, akademisyenler ve sağlık otoritelerini bir araya getirdi.
Prof. Dr. Durdu ve Doç. Dr. Gümüş, kongrede minimal invaziv kalp cerrahisi, robotik destekli koroner bypass teknikleri, hasta konforunu artıran yeni cerrahi yaklaşımlar ve eğitim temelli iş birlikleri konularında toplam 10 farklı oturumda konuşmacı, panelist ve moderatör olarak görev aldı.
Bilimsel programın en dikkat çeken anlarından biri, kongrenin son gününde gerçekleştirilen canlı cerrahi yayını oldu. Memorial Ankara Hastanesi ekibi, çoklu damar hastalığı bulunan bir erkek hastaya, göğüs kafesi açılmadan uygulanan minimal invaziv yöntemle üç damar koroner bypass ameliyatı gerçekleştirdi. Video-endoskopik destekli ameliyat, Tahran’daki kongre salonuna canlı yayınla aktarılırken İranlı kalp cerrahlarının ve katılımcıların büyük ilgisini çekti.
Özel enstrümanlarla yapılan kapalı cerrahi yöntemin sunduğu avantajlar — daha az kan kaybı, daha kısa yoğun bakım süresi ve hızlı iyileşme — kongrede detaylarıyla paylaşıldı. Bu yüksek düzeyli uygulama, Türkiye’nin minimal invaziv kalp cerrahisindeki tecrübe ve teknolojik kapasitesini uluslararası tıp camiasına bir kez daha gösterdi.
WEGA MEDIA, TIKTOK LIVE PARTNER AJANSI OLARAK DIJITAL YAYINCILIGA YENI BIR SOLUK GETIRIYOR
Emirdağ’da yaylada mahsur kalan 2 vatandaş kurtarıldı
SİPER-1’den bir başarı daha... Gök Vatan'ın muhafızı görev başında!
Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın: Uluslararası hukuk açıkça ihlal edildi
Dülük-OSB Tüneli’nde yüzde 25 tamam
BESOB'a bağlı odalarda seçim süreci başladı
Sakarya'dan sürdürülebilirlik hamlesi... Terminal GES binalarına hizmet üretiyor
Trabzon'da yoğun kar mesaisi! Tüm yollar açıldı
Sakarya Büyükşehir 2025’te yüz binlere dokundu... 260 bine yakın çağrı cevaplandı
Ordu’da engelsiz taksi uygulaması hayatları kolaylaştırıyor