Split Klimalar ve Özellikleri

» karma » Split Klimalar ve Özellikleri

Split kelimesi “ayrılmak” anlamına gelmektedir. Bu klima sistemlerinin iç ve dış ünitelerinin birbirinden ayrı olması söz konusu olmakta; bununla beraber de borular ve kanal bağlantıları ile birbirlerine bağlı şekilde bulunmaktadırlar. Bu sayede de hem ortamdaki gürültü azalmış olur hem de odanın içerisindeki dış ünitelerin kaba bir görüntü oluşturması engellenmiş olur. Vrf klima genel özellikleri genel olarak da […]

Split kelimesi “ayrılmak” anlamına gelmektedir. Bu klima sistemlerinin iç ve dış ünitelerinin birbirinden ayrı olması söz konusu olmakta; bununla beraber de borular ve kanal bağlantıları ile birbirlerine bağlı şekilde bulunmaktadırlar. Bu sayede de hem ortamdaki gürültü azalmış olur hem de odanın içerisindeki dış ünitelerin kaba bir görüntü oluşturması engellenmiş olur. Vrf klima genel özellikleri genel olarak da bu şekildedir. Split tipi klimalar da kendi içerisinde 4’e ayrılmaktadır.

  1. a)Duvar Tipi Mono Split: Tek bir dış üniteye sahip olan bu klima tipi, genel olarak evlerde kullanılmakta olan klima sistemleridir.
  2. b)Duvar Tipi Multi Split: Büyük mekanların vazgeçilmez klima sistemleridir. Bu sistemlerde genellikle birden fazla dış ünite bulunmaktadır. ,
  3. c)Salon Tipi Split Klima: Ağır bir iç üniteye sahip olan bu klima sistemleri, insanların fazlaca bulunmakta olduğu ortamlarda hava değişiminin daha iyi yapılabilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Duvara monte etmek yerine zemine monte edilmektedir.
  4. d)Yer/Tavan Tipi Split: Daha az yer kaplamakta olan bu klima sistemleri ile dış üniteye bağlı bir şekilde kullanılan klima sistemleridir. Bu tip klima sistemleri genellikle otel lobilerinde, restoranlarda ve iş yerleri gibi mekanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca bu klima tipi kendi içerisinde “kaset tipi” ve “gizli tavan tipi” olarak da ikiye ayrılmaktadır. Hem gürültü yapmamakta hem de görüntü kirliliği yapmamakta olan bu klima tipi oldukça fazla tercih edilmektedir.

Split Klimalar Hakkında Diğer Bilgiler

Split klima sistemlerinin artıları göz önüne alındığında ise daha verimli bir çalışma sistemine sahip oldukları görülmektedir. Enerji verimliliği konusunda oldukça üst düzey bir performansa sahip olan bu klima tipleri, kolay montaj, bağımlı üniteler gibi alt yapımı çalışmaları da oldukça basittir. Klima sistemlerinin öncü markalarından biri Mitsubishi vrf günümüzde en fazla tercih edilen klimalardandır.