Hijyen İçin El ve Ayak Bakımı

» karma » Hijyen İçin El ve Ayak Bakımı

El ve ayak bakım işlemi hijyen için oldukça önemlidir. Sadece yıkama işlemi ile el ve ayaklar temiz ve bakımlı olmaz.

El ve ayak bakım işlemi hijyen için oldukça önemlidir. Sadece yıkama işlemi ile el ve ayaklar temiz ve bakımlı olmaz. Eller özellikle gün içerisinde fazla yere dokunulduğu için iyi temizlenmesi gerekir. Bu temizleme işlemi de öncelikli olarak su ile ardından iyi bir sabun ve nemlendirme işlemi ile gerçekleşir. El ve ayaklar en çabuk hastalık kapan yerler olduğu için doğru kozmetik ürünleri ile temizlenmelidir.

Ellerin temiz olması için aslında saçların da temiz olması gerekir. Çünkü özellikle kadınlar ellerini sürekli saçlarına götürürler. Bu durumda saç üstünde oluşan kirlerin ellere geçmesi demektir. Aynı zamanda manikür ve pedikür yapmak da ellerinizi olduğundan daha bakımlı bir görünüme kavuşturur. Manikür ve pedikür için sürekli kuaföre gitmeye gerek yoktur. Satın alarak evde kendiniz halledebilirsiniz. El ve ayak bakımı için gereken bakım ürünlerini Limopa sayfasından bulabilirsiniz.

Doğru El ve Ayak Bakımı

El ve ayak bakımını doğru bir şekilde yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Bu unsurlar ilk olarak nemlendiricidir. Nemlendirici her zaman günde en az iki kere ellere uygulanmalıdır. Nemlendiriciler içerikleri araştırılarak alınması gereken ürünlerdir. Özellikle kış aylarında nemlendirici kullanmak arttırılmalıdır.

Eller ve ayaklar kesinlikle kimyasal içerikli olan ürünlerle temizlenmemelidir. Bu durum çatlamalara ve bazı hastalıklara da yol açabilir. Sizler en iyi nemlendiriciyi almak için Limopa sitesinden yararlanabilirsiniz.