Yeni KHK ile EGM’ye 11 bin 500 polis alımı olacak mı? Başvuru şartları…

» GÜNDEM » Yeni KHK ile EGM’ye 11 bin 500 polis alımı olacak mı? Başvuru şartları…

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM), 694 sayılı KHK ile 32 binden fazla personel alımı için kadro oluşturulmuştu. Oluşturulan bu kadronun bir kısmı alındı fakat henüz alımı gerçekleştirilmemiş 11 bin 500 kadro daha bulunuyor. Bu nedenle, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde en az 11 bin 500 kişilik bir polis alımı yapması bekleniyor. Peki, polislik için kadrolara alım […]

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM), 694 sayılı KHK ile 32 binden fazla personel alımı için kadro oluşturulmuştu. Oluşturulan bu kadronun bir kısmı alındı fakat henüz alımı gerçekleştirilmemiş 11 bin 500 kadro daha bulunuyor. Bu nedenle, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki günlerde en az 11 bin 500 kişilik bir polis alımı yapması bekleniyor. Peki, polislik için kadrolara alım süreci nasıl işliyor? Polis Meslek Eğitimi için adaylarda aranan şartlar nelerdir? Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) başvuru koşulları nelerdir? İşte, POMEM PÖH başvurularıyla ilgili detaylı bilgiler…

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) sonrası EGM’ye polis alımları yapılmaya başlanmıştı. 694 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne (EGM), 32 bin 12 personel alımı için kadro oluşturulmuştu. Açılan kadroda polis ve bekçi alımı için kadro dağılımı 2 bin 500 komiser yardımcısı, 22 bin polis memuru, 7 bin bekçi şeklinde açıklanmıştı. Oluşturulan 32 bin 12 kadronun bir kısmı alındı. Fakat hala alımı gerçekleştirilmiş ve şu an bekleme aşamasında olan 11 bin 500 kadro daha bulunuyor. Peki, polislik için kadrolara alım süreci nasıl işliyor? Başvuru şartları ve adayların talepleri neler? Polis Meslek Eğitimi için alınacak adaylarda aranan koşullar nelerdir? Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) başvuru şartları nelerdir? İşte, tüm detaylar…

İlk olarak POMEM’lere lisans ve önlisans mezunu toplamda 13 bin polis alımı yapılmıştı. POMEM’lerde polis memuru olarak yetiştirmek üzere yapılan alım, şu anda mülakat sürecinde. POMEM alımının ardından henüz EGM’ye henüz başka bir polis alımı olmadı. Başta lise mezunu adaylar olmak üzere on binlerce aday, yeni polis alımları için merak ve heyecanla bekleyişe başladı. Sayılara bakıldığında EGM’nin önümüzdeki dönemlerde en az 11 bin 500 kişilik bir polis alımı yapması bekleniyor.

ŞU ANA KADAR KAÇ KİŞİLİK ALIM OLDU?

KHK sonrası EGM’ye polis alımları yapılmaya başlanmıştı. İlk olarak POMEM’lere lisans ve önlisans mezunu toplamda 13 bin polis alımı yapılmıştı. POMEM’lerde polis memuru olarak yetiştirmek üzere yapılan alım, şu anda mülakat sürecinde.

11 BİN 500 POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

POMEM alımının ardından henüz EGM’ye henüz başka bir polis alımı olmadı. Başta lise mezunu adaylar olmak üzere on binlerce aday, yeni polis alımları için merak ve heyecan içerisinde bekleyişini sürdürüyor. Sayılara bakıldığında EGM’nin önümüzdeki dönemlerde en az 11 bin 500 kişilik bir polis alımı yapması bekleniyor.

2 BİN 500’Ü PAEM’E ALINACAK!

PAEM’lerde komiser yardımcısı olarak yetiştirmek üzere önümüzdeki aylarda polis alımı yapılması bekleniyor. Ancak Emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre PAEM’lere yeni alımın polis memurları arasından yapılması bekleniyor. Polis memurları arasından komiser yardımcısı alımının ardından açıktan komiser yardımcısı alımı yapılması bekleniyor.

3. dönem PAEM 2200 komiser yardımcısı alımı KHK’dan önce yapıldı. bu nedenle KHK ile açılan PAEM kadrosu halen duruyor.

9 BİN 500 ALIM NASIL OLACAK?

Geriye kalan 9 bin 500 polis alımının ise PÖH olarak mı yoksa POMEM’lere polis memuru olarak mı yapılacağı henüz net değil. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok. Acak 9 bin kişillik kadronun bir kısmının, son günlerde TBMM’nin de gündemine gelen PÖH alımı olarak yapılması bekleniyor.

POMEM (POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ) NEDİR?

Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim ve öğretim kurumlarımızdır.

PMYO (POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU) NEDİR?

Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır.. PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu statüsünde olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde, yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız. Bu 2 yıl boyunca okulda disipline dayalı bir eğitim sizleri bekliyor. Okullarda her sabah yatağınızı yapmak, sakal traşı olmak, ast üst ilişkisine riayet ederek iletişim kurma gibi temel disiplin eğitimleri yer alır. PMYO öğrencileri ağırlıklı olarak hukuk, silah ve polislik ile ilgili dersler görürler.

POLİS MESLEK EĞİTİMİ İÇİN ALINACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR!

– Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak

– 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.

– 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

– Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için KPSS lisans P3 puan türünden en az 48 puan almış olmak.

-Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.

POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU (PMYO) İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

T.C vatandaşı olmak,

Lise veya dengi okul mezunu olmak ya da 4.sınıfında okuyor olmak,

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı kapsamında herhangi bir puan türü üzerinden en az 270 puan almış olmak gerekmektedir. 1

991-1998 tarihleri arasında doğmuş olmak,

Bayanlar için 1,62 ve erkekler için ise en az 1,67 olmak,

Sağlık şartlarını taşımak,

Alkol, uyuşturucu gibi zararlı maddeler yüzünden tedavi görmemiş olmak,

Kamu haklarını kullanmaktan mahrum bulunmamak,

Güvenlik araştırmasından olumlu çıkmak,

Silah taşımaya ve silah kullanımına engeli bulunmamak gerekmektedir.

Ayrıca kilo ve boy oranı açısından beden kitle endeksi kapsamında değerlendirilmek,

Yüz kızartıcı işlerde çalışmamış olmak, Kötü şöhretli bir kişi olarak anılmamak,

Herhangi bir siyasi partiye veya koluna üye olmamak gerekli görülmektedir.