Malatya'da 'koyun kırkma' kursiyerlerine sertifika

21.02.2022 - Pazartesi 00:03

Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin şaftlı koyun kırkma kursuna katılarak kursu muvaffakiyetle tamamlayanlar için düzenlenen sertifika ve muvaffakiyet evrakı takdim merasimine katıldı.

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin binasında düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Lideri İhsan Akın, idare konseyi üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Lideri İhsan Akın, 104 saatlik kurs programında alanda ve pratikte çalışmaları birleştirerek kursların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Malatya’nın ülke genelinde tanıtılması için çaba gösteren Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Lideri İhsan Akın’a teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Lideri Selahattin Gürkan, kentin geçim kaynağının büyük bir kısmı da tarım ve hayvancılık olduğunun altını çizdi.

Tarım manasında Büyükşehir olarak ağır çalışmalar yaptıklarını belirten Lider Gürkan, Büyükşehir olarak tarım ve hayvancılık manasında üretici ve çiftçinin her vakit yanında olduklarını kaydetti. Lider Gürkan konuşmalar sonrasında, şaftlı koyun kırkma kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını ve muvaffakiyet dokümanlarını takdim etti.