Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan enflasyon açıklaması

» EKONOMİ » Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan enflasyon açıklaması

Merkez Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin yüksek seviyelerde olduğu, bu durumun sıkı bir para politikası duruşu gerektirdiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bir araya geldiği yatırımcılara, enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edileceğini ifade etti.

Yüzde 5 enflasyon hedefleme stratejisi

Kavcıoğlu’nun TCMB’nin enflasyon hedeflemesi rejimini bütün unsurlarıyla uygulamaya devam edeceğini belirttiğini aktaran kaynak, TCMB Başkanı’nın enflasyonu %5’e indirme hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ifade ettiğini belirtti.

Faiz beklenen ve gerçekleşen enflasyonun üzerinde tutulacak

Kavcıoğlu yatırımcılara, “Enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Türk Lirasının gücünü ve itibarını sağlayacağız

Kavcıoğlu, “Enflasyon odaklı para politikamız, küresel dalgalanmalara ve finansal piyasa oynaklıklarına karşı kalkan vazifesi görecek en güçlü silahımız olacak” diyen Kavcıoğlu, “Enflasyonla mücadele kararlığımızla, Türk lirasının gücünü ve itibarını sağlayacağız” ifadesini kullandı.