Sosyal Medya Gündeminde Olan Konular

» TEKNOLOJİ » Sosyal Medya Gündeminde Olan Konular

Sosyal Medya Gündeminde Neler Var? Gündem “İnternet kullanıcılarının son günlerde ki gündemi Mars’a gönderilen uzay aracı, tüm dünyanın dikkatini çeken bu gelişme anbean canlı yayınlarla takip edildi. Hem sosyal medya hem de dünya basınında geniş yer buldu. Bununla beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı bir imkanla dileyen herkesin soy ağacını öğrenebilme durumu e-devlet sistemini kilitlemiştir. Uzay Aracı […]

Sosyal Medya Gündeminde Neler Var?

Gündem

“İnternet kullanıcılarının son günlerde ki gündemi Mars’a gönderilen uzay aracı, tüm dünyanın dikkatini çeken bu gelişme anbean canlı yayınlarla takip edildi. Hem sosyal medya hem de dünya basınında geniş yer buldu. Bununla beraber Türkiye Cumhuriyeti’nin sağladığı bir imkanla dileyen herkesin soy ağacını öğrenebilme durumu e-devlet sistemini kilitlemiştir.

Uzay Aracı

Elon Musk, sahibi olduğu uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketinin geliştirdiği Falcon Heavy isimli dünyanın en güçlü roketi, , Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü’nden uzaya fırlatıldı. Başta ABD olmak üzere bütün dünya da büyük heyecan yaratan bu deneyim saniye saniye takip edildi. Mars’ a gönderilen bu aracın diğer uzay araçlarından farkı, Elon Musk‘un şirketinin ürettiği Tesla marka otomobilini de Mars’ın yörüngesine göndermiş olmasıydı. Kırmızı renkteki üstü açık Tesla marka spor araba Mars’ın yörüngesine girecek ve oradan dünyaya görüntüler gönderecekti. Nitekim şimdiden yapılan yolculuk sırasında görüntüler gelmeye başladı. Bazı kesimlerin pahalı otomobil reklamı yapmakla eleştirdiği bu gelişim yine de herkesin dikkatini çekmeyi başarabilmiştir. Sosyal medyanın gündemini belirleyen Twitter’da Elon Musk, Falcon Heavy ve Tesla trend topik olmayı başardı.

E-Devlet

Türkiye Cumhuriyeti devleti gün itibarı ile sağladığı imkânda, e-devlet sistemi üzerinden dileyen herkesin sisteme girip ailesine ait soy ağacına ulaşma imkânı tanımıştır. Merak eden kişinin çok olması sebebiyle sistem duyulur duyulmaz aşırı yüklenmeden dolayı hata vermeye başlamıştır. Soyunu merak eden kişiler yaklaşık 1800’lü yıllara yani cumhuriyet öncesi yıllara kadar aile geçmişini öğrenebilmektedir. Twitter’da trend topik olan bu gelişme ile sosyal medyanın da bir anda gündeminin değişmesine sebep olmuştur. Yapılan paylaşımlar ile beraberinde gelen birçok yorumda sitede şimdiden efsane haline gelmiştir.