Sonradan Erkek Olan Ünlü Kadınlar

» MAGAZİN » Sonradan Erkek Olan Ünlü Kadınlar

Sonradan Erkek Olan Ünlü Kadınlar Cinsiyet değiştirme ameliyatı; kadın bedeninden erkek bedenine ya da tam tersine geçişi sağlayan tıbbi bir operasyondur. Cinsiyet Değiştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Operasyon için öncelikle doktor raporu ve mahkeme kararı şarttır. Ameliyatın yapılabilmesi için, kişilerin biyolojik ve psikolojik olarak buna hazır olmaları gerekmektedir. Ameliyat dışında bazı başka estetik operasyonları, ilaç takviyesi, […]

Sonradan Erkek Olan Ünlü Kadınlar

Cinsiyet değiştirme ameliyatı; kadın bedeninden erkek bedenine ya da tam tersine geçişi sağlayan tıbbi bir operasyondur.

Cinsiyet Değiştirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Operasyon için öncelikle doktor raporu ve mahkeme kararı şarttır. Ameliyatın yapılabilmesi için, kişilerin biyolojik ve psikolojik olarak buna hazır olmaları gerekmektedir. Ameliyat dışında bazı başka estetik operasyonları, ilaç takviyesi, hormon tedavisi, spor ve egzersiz gibi aşamalar da bulunmaktadır. Ameliyat sonrası hem fiziksel hem de ruhsal anlamda uzun bir iyileşme süreci başlamaktadır. Özellikle aileden ve arkadaş çevresinden destek almak, toplumsal önyargılardan korunabilmek için en büyük motivasyon olacaktır.

Kadından Erkeğe Geçiş

Kadınların cinsiyet değiştirmesi çok zordur. Çünkü operasyon mikrocerrahi teknikleri gerektirmektedir. Vücudun ön kol, bacak ve leğen kemiği gibi bazı bölgelerinden, kemik ve kas birlikte alınır. Alınan parçalardaki damarlar ve sinirler, genital bölgedekilerle mikroskop altında birleştirilerek penis yapılır. Bunun dışında göğüslerin alınması, testosteron takviyesi vb. işlemler de yapılır.

Cinsiyet değiştiren kadınların arasında, medyaya yansımayan birçok kişinin dışında, herkesin tanıdığı birçok ünlü isim de vardır. Ülkemizdeki ve dünyadaki en önemli örnekler ise;

Rüzgar Erkoçlar (Nil Erkoçlar)

Ülkemizdeki en önemli örneklerden biridir. 31 yaşındaki oyuncu, 5 yıl önce cinsiyet değiştirmiştir.

Thomas Beatie (Tracy Lagondino)

Dünyadaki en önemli ve dikkat çekici örneklerden biridir. 20’li yaşlarında cinsiyet değiştirmiş ancak kadınlık organlarını aldırmamıştır. Donörden alınan spermle hamile kalmıştır. Şu an evli ve 3 çocuk sahibidir. Dünyanın hamile kalan ilk erkeğidir.

Andreas Krieger (Heidi Krieger)

51 yaşındaki eski bir kadın güllecidir. Yıllarca vücuduna zorla anabolik steroidler verilmiştir ve zamanla erkeksi bir yapıya kavuşmuştur. 1997’de cinsiyet değiştirmiştir.

Balian Buschbaum (Yvonne Buschbaum)

37 yaşındaki eski bir kadın sırıkla atlama sporcusudur. 2008’de cinsiyet değiştirmiştir.