Yunanistan Kendi Toprak Bütünlüğünü Sağlamakta Kararlı

» DÜNYA » Yunanistan Kendi Toprak Bütünlüğünü Sağlamakta Kararlı

Yunanistan Başbakanı Çipras, son dönemde Kardak’ta yaşanan gerilimle ilgili açıklama yaptı. Çipras, Yunanistan’ın kendi toprak bütünlüğünü korumakta kararlı olduğunu söyledi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege Denizi’nde Türk ve Yunan sahil güvenlik güçleri arasında yaşanan gerilim hakkında konuştu. Çipras, , Yunanistan’ın kendi egemenlik haklarını sonuna kadar korumaya kararlı olduğunu vurguladı. Çipras, Yunanistan’ın bir AB ve NATO […]

Yunanistan Başbakanı Çipras, son dönemde Kardak’ta yaşanan gerilimle ilgili açıklama yaptı. Çipras, Yunanistan’ın kendi toprak bütünlüğünü korumakta kararlı olduğunu söyledi.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Ege Denizi’nde Türk ve Yunan sahil güvenlik güçleri arasında yaşanan gerilim hakkında konuştu.

Çipras, , Yunanistan’ın kendi egemenlik haklarını sonuna kadar korumaya kararlı olduğunu vurguladı.

Çipras, Yunanistan’ın bir AB ve NATO ülkesi olarak birçok ittifak içinde bulunduğunu hatırlattı.

Yunanistan Başbakanı, uluslararası hukuk kurallarına ve iyi komşuluk ilkelerine saygı duyan bir ülke olarak sınırlarını ve egemenlik haklarını serinkanlı bir biçimde korumaya devam edeceklerini söyledi.

Ana muhalefet lideri ise Çipras’ı Kardak kayalıklarının Yunan toprağı olduğunu açıkça dile getirmediği için eleştirdi.

Türk ve Yunan sahil güvenlik gemileri pazartesi akşamı Kardak açıklarında karşı karşıya gelmişti. Yaşanan gerginlikten sonra Başbakan Binali Yıldırım ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, görüşmede sorunların diyalog yoluyla çözümüne ağırlık verilmesi ve güven artırıcı önlemlerin geliştirilmesi üzerinde durulmuştu.